Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

29 oktober 2019

Brandbrief pensioenen

Naar aanleiding van de aanhoudende berichten van het ABP-bestuur over dreigende kortingen en/of enorme premiestijgingen en/of ambitieverlaging, hebben de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel (SCO: CMHF, AC, ACOP/FNV en CCOOP/CNV) een brandbrief geschreven aan de verantwoordelijke minister, Wouter Koolmees. Hij is, met het kabinet, aan zet om de dreigende kortingen te voorkomen.

Vorige week de boeren op het Malieveld, deze week de werkgevers (!) en de werknemers in de bouw.
Wanneer minister Koolmees niets doet om de dreigende kortingen af te wenden, en de tijd dringt – het is zó 1 januari 2020, zullen niet alleen het Malieveld maar ook het Museumplein vol staan met werkenden, die geraakt worden in zowel hun opbouw (korten en ambitieverlaging) als in hun koopkracht (door stijgende premies), arm-in-arm met de gepensioneerden die opnieuw direct geraakt worden in hun koopkracht (kortingen na jarenlang niet-indexeren).
Het gaat daarbij niet alleen om de belangen van de ABP-pensioendeelnemers, maar om alle werkenden (jong en oud) en gepensioneerden, die bij een pensioenfonds voor hun pensioen sparen of hebben gespaard.
En dat in de aanloop naar het verkiezingsjaar 2021!

Zodra de SCO een antwoord op onze brief heeft ontvangen, zal deze ook op de website worden geplaatst. De brandbrief treft u hier aan.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: