Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

14 mei 2018

Bonden: Ultimatum inzake cao Rijksambtenaren verlopen, acties volgen

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is niet tegemoetgekomen aan de looneis van de vakbonden inzake een nieuwe cao. Ze heeft geen 3,5% loonsverhoging over voor haar eigen ambtenaren. De bonden hadden haar twee weken geleden daartoe opgeroepen in hun ultimatum. In haar reactie schrijft de minister dat 'er een gat zit tussen de financiële mogelijkheden en de eisen die worden gesteld'. Ze doet nog steeds geen enkel bod.

We zijn al sinds december in onderhandeling. Al die tijd heeft de werkgever niks op tafel gelegd. Het kabinet roept andere werkgevers op tot loonsverhoging, maar geeft zelf niet thuis. Na bijna een half jaar praten wordt er nog steeds geen bod gedaan.

Nu het ultimatum is verlopen, zullen er acties volgen. Er zijn al veel gezamenlijke actiecomités gevormd. De eerste actievergadering wordt deze week al gehouden bij de Inspectie SZW. Ook staan er werkonderbrekingen gepland bij de Belastingdienst en de douane. Andere diensten, zoals de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), volgen later met stiptheidsacties.

De cao liep af op 31 december 2017 en geldt voor 118.000 rijksambtenaren.


Photo by Jorge Franco on Unsplash


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: