Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

28 juni 2017

Akkoord structureel VWNW-beleid en aanpassing BWWW

Update: Vandaag hebben minister Plasterk (Binnenlandse Zaken), en de vakbonden, waaronder de CMHF, in de rijkssector de overeenkomst over VanWerkNaarWerk-beleid (VWNW) en het WW-dossier getekend.


Na maanden van onderhandelen hebben FNV Overheid, CNV Overheid, AC Rijksvakbonden en CMHF met de minister van Binnenlandse Zaken een onderhandelaarsakkoord bereikt over een structureel Van Werk naar Werk (VWNW) beleid. Daarmee is er bij reorganisaties duidelijkheid en zekerheid voor alle rijksambtenaren. Alle afspraken uit het nieuwe VWNW-beleid worden nu structureel in de cao opgenomen.

Onderdeel van het onderhandelaarsakkoord is een aanpassing van de bovenwettelijke uitkering bij werkloosheid (BWWW). De huidige uitkering wordt vervangen door een driejarige WW en transitievergoeding met enkele bovenwettelijke aanvullingen, zoals de garantie dat de uitkering doorloopt tot AOW-leeftijd voor iedereen die binnen 8 jaar voor AOW-leeftijd werkloos wordt. De aanpassing van de BWWW gaat in op het moment dat op de rijksambtenaren de transitievergoeding van toepassing wordt (nu voorzien op 1 januari 2020).

Het onderhandelaarsakkoord treft u hier. Iedere bond zal vanaf dat moment op de gebruikelijke wijze haar leden informeren. Op woensdag 28 juni zal iedere vakbond aangeven of de leden akkoord gaan met het resultaat.

De afgelopen periode hebben we prioriteit gegeven aan de onderhandelingen over een structureel VWNW-beleid. Zodra de ledenraadplegingen hierover zijn geweest, hervatten wij de onderhandelingen over de CAO Rijk.


photo credit: fouseyboy Agreement, Contract, Signature via photopin(license)



Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: