Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

29 oktober 2019

Brandbrief pensioenen

Naar aanleiding van de aanhoudende berichten van het ABP-bestuur over dreigende kortingen en/of enorme premiestijgingen en/of ambitieverlaging, hebben de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel (SCO: CMHF, AC, ACOP/FNV en CCOOP/CNV) een brandbrief geschreven aan de verantwoordelijke minister, Wouter Koolmees. Hij is, met het kabinet, aan zet om de dreigende kortingen te voorkomen.   Lees verder


22 oktober 2019

CMHF Pensioenmiddag 13 november

De CMHF houdt zich in diverse gremia bezig met uw pensioen. Om met elkaar van gedachten te wisselen, kennis te delen en informatie te vergaren houden wij op 13 november a.s. DE PENSIOENMIDDAG. Deze middag zal in het teken staan van de veel genoemde en besproken REKENRENTE. Wij hebben een drietal interessante sprekers die hierover onderling en met u over van gedachten zullen wisselen. Voor het programma en aanmelden   Lees verder


15 oktober 2019

VCP roept minister op nog deze maand met oplossingen pensioenfondsen te komen

Op 16 oktober is er een algemeen overleg in de Tweede Kamer over diverse pensioenonderwerpen. De VCP heeft aan de Tweede Kamer hierom een brief gestuurd, waarin zij aandacht vraagt voor diverse pensioenonderwerpen. In de brief roept de VCP de Tweede Kamerleden op het gesprek met de minister in overleg te treden. Zij roept daarbij de minister op om nog deze maand met oplossingen te komen voor de financiële posities van de pensioenfondsen. Een oplossing voor zowel voor de ontwikkeling van de pensioenpremies, de opbouw en het onnodig korten van de pensioenen. ''Wachten tot de begrotingsbehandeling eind november is te laat", aldus VCP-vicevoorzitter Gerrit van de Kamp, "omdat de gesprekken aan diverse cao-tafels en binnen de pensioenfondsbesturen over de premies en opbouwpercentages nu al lopen''.  Lees verder


9 oktober 2019

Bonden roepen minister Grapperhaus op het matje

De gezamenlijke bonden FNV Overheid, Justitievakbond Juvox, CNV Publieke Zaak en de CMHF zijn geschokt en verontwaardigd over het nieuws van Nieuwsuur, dat de Klokkenluidster en anderen in de WODC kwestie maandenlang zijn getapt door het ministerie. Terwijl de minister in de kamer de klokkenluidster nota bene prees, werd zij, en anderen, al afgeluisterd. Ambtenaren die de klok luiden verdienen bescherming en waardering.   Lees verder


2 oktober 2019

Coalitiefractie Verantwoordingsorgaan ABP: Voorkom onnodige kortingen

De coalitiefractie CMHF/AC/FOG-ABP/NBP van het Verantwoordingsorgaan van ABP ondersteunt de oproep van Corien Wortmann, voorzitter van pensioenfonds ABP, om onnodige kortingen te voorkomen. De coalitiefractie heeft een brede samenstelling van zowel actieven als postactieven, vakbondsleden als niet-vakbondsleden. Zij vormen zo zelf een afspiegeling van deelnemers van ABP.   Lees verder


27 september 2019

Minister Ollongren en bonden tekenen cao-Rijk

De eerste privaatrechtelijke cao-Rijk is op 26 september getekend. Hiermee is een grote stap gezet in de invoering van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) bij de sector Rijk. Door deze wet vallen ambtenaren per 1 januari 2020 onder het private arbeidsrecht, zoals het Burgerlijk Wetboek. De cao vervangt de rijksbrede arbeidsvoorwaardelijke regelingen, zoals het ARAR, die vervallen omdat de Wnra ingaat. Deze regelingen zijn waar mogelijk technisch omgezet in bepalingen in de cao, volgens de uitgangspunten en werkwijze zoals afgesproken in de Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk 2018-2020. Dit betekent dat .....   Lees verder


18 september 2019

Wie wordt de nieuwe Professional van het Jaar 2019?

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 7 november de VCP Professional van het Jaar. Wellicht wordt dat iemand uit onze eigen organisatie! De meer dan vijftig organisaties die bij de VCP zijn aangesloten worden opgeroepen binnen hun achterban op zoek te gaan naar mogelijke kandidaten voor de Professional van het Jaar. Het voordragen van kandidaten kan tot en met 24 oktober via s.stam@vcp.nl .  Lees verder


17 september 2019

Reactie CMHF op Prinsjesdag

Dit is hèt moment om geld vrij te maken om de werkdruk in de (semi)publieke sector te verlagen en de kwaliteit te verhogen. Meer ruimte voor de professional en herwaardering van vakmanschap. Voor de CMHF zijn dit essentiële voorwaarden die nu ingevuld kunnen worden.  Lees verder


16 september 2019

ABP: kortingen lopen op tot ruim 18%

CMHF maakt zich grote zorgen nu blijkt dat de nieuwe parameters gaan leiden tot hoge kortingen, èn hogere pensioenpremies. De inkt van het pensioenakkoord was nog nauwelijks opgedroogd toen het langverwachte rapport van de commissie Dijsselbloem verscheen. Daarin werden strengere regels aangekondigd waarmee de pensioenfondsen rekening moeten houden. De ontwikkelingen op de financiële markt deden daar de afgelopen tijd, nog een schepje bovenop. Moet er nu wel of niet gekort worden? Wat kunnen we de komende jaren verwachten en welke gevolgen heeft dat voor ons ABP-pensioen?  Lees verder


13 september 2019

Hoge kortingen en hogere pensioenpremies

De CMHF maakt zich grote zorgen nu blijkt dat de nieuwe parameters gaan leiden tot hoge kortingen èn hogere pensioenpremies. De inkt van het pensioenakkoord was nog nauwelijks opgedroogd toen het langverwachte rapport van de commissie Dijsselbloem verscheen. Daarin werden strengere regels aangekondigd waarmee de pensioenfondsen rekening moeten houden. De ontwikkelingen op de financiële markt deden daar de afgelopen tijd, nog een schepje bovenop. Moet er nu wel of niet gekort worden? Wat kunnen we de komende jaren verwachten en welke gevolgen heeft dat voor ons ABP-pensioen?  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: