Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

18 oktober 2016

De CMHF zoekt een onafhankelijk voorzitter

Voor het Centraal Bestuur van de CMHF en daaruit voortvloeiende activiteiten zoekt de CMHF een integere professionele bestuursvoorzitter met visie op het strategisch beleid en de toekomst van de Centrale. Meer weten .......................  Lees verder


18 oktober 2016

Acties Brandweerpersoneel drie weken opgeschort

De gezamenlijke bonden (FNV Overheid, CNV Overheid, CMHF en VBV) hebben de actiecomités opgeroepen de acties bij de Brandweer op te schorten. Dit in verband met het hervatten van de onderhandelingen en het boeken van de eerste resultaten op 7 oktober jl. De overgrote meerderheid van de achterban ....................  Lees verder


6 oktober 2016

Van Werk naar Werk-beleid met één jaar verlengd

De vakbonden en de werkgever Rijk hebben op 6 oktober 2016 de volgende afspraak gemaakt: het Van Werk Naar Werk beleid (ofwel het Sociaal Beleid Rijk bij reorganisaties) wordt –ongewijzigd- met een jaar verlengd tot en met 31 december 2017. Tegelijkertijd zullen de gesprekken doorgaan met als doel .....  Lees verder


27 september 2016

Co-creatie: Samen naar een nieuwe Cao Gemeenten

VNG en de bonden FNV, CNV en CMHF trapten 16 september het co-creatietraject af ‘Samen naar een Cao’. In voorbereiding op de cao-onderhandelingen van 2017 verkennen de werkgevers en werknemers samen wat de mogelijkheden zijn voor nieuwe afspraken over verlof, beloning en flexibiliteit en zekerheid.   Lees verder


20 september 2016

VCP-Reactie op Miljoenennota 2017: Werkende middengroepen betalen nog altijd de rekening

Het kabinet heeft weinig oog voor werkenden en gepensioneerden uit de middengroepen en moet meer investeren in professionals. Na een voorzichtig herstel in 2016 lijkt herstel zich ook in 2017 door te zetten. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) vindt het essentieel dat het herstel zich vertaalt naar meer volwaardig werk en meer besteedbaar inkomen. Het kabinet zegt dat de koopkracht dit jaar en komend jaar opnieuw groeit voor werkenden, maar de middengroepen zien dit in de voorgenomen maatregelen nog lang niet terug, aldus Van Holstein.   Lees verder


20 september 2016

VNG en bonden kiezen voor arbeidsvoorwaarden in co-creatie

VNG en de bonden FNV, CNV en CMHF trapten 16 september het co-creatietraject af ‘Samen naar een Cao’. In voorbereiding op de cao-onderhandelingen van 2017 verkennen de werkgevers en werknemers samen wat de mogelijkheden zijn voor nieuwe afspraken over verlof, beloning en flexibiliteit en zekerheid  Lees verder


8 september 2016

Wensen Rijksambtenaren geinventariseerd

De rijkssector van de CMHF brengt graag het initiatief van een groep jonge ambtenaren onder de aandacht waarbij de wensen van rijksambtenaren worden gepeild over de nieuwe cao. Vanzelfsprekend stelt de CMHF de eigen inzet vast, m... Lees verder


7 september 2016

MedezeggenschapsLAB verRIJKT met jongeren

Met medezeggenschap heb je invloed op jouw toekomst en die van je collega's op je werk. Juist ook jongeren hebben ideeën over hoe het anders en beter kan op het werk. Maar op dit moment zijn er te weinig jongeren actief binnen de ... Lees verder


7 september 2016

'Vaardigheden spoormedewerkers bedrijfsoverstijgend inzetten'

Het zou goed zijn als de vaardigheden en competenties van spoormedewerkers bedrijfsoverstijgend worden ingezet. Dat vindt voorzitter Hans Montanus van de VHS, de vakvereniging voor spoor- en infraprofessionals. “Nu zijn ze allemaal op hun eigen vierkante meter bezig, maar als het gaat om ingewikkelde zaken dan heb je alle brains en vaardigheden nodig die je kunt krijgen. En die zijn er in overvloed in de sector.”  Lees verder


4 augustus 2016

Voordragen voor Ien Dales Integriteits Award kan tot 1 september 2016

Organisaties en instellingen in de hele publieke sector kunnen tot 1 september van dit jaar kandidaten voordragen voor de tweejaarlijkse Ien Dales Award 2016 voor het versterken van de integere publieke sector.Kandidaten moeten zi... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: