Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

10 oktober 2017

‘Vertrouwen in de toekomst’

Na lezing van het regeerakkoord ziet de CMHF, als vertegenwoordiger van de middelbare en hogere ambtenaren, dat er eindelijk weer aandacht is voor de positie van de middengroepen na jaren van achteruitgang. Deze aandacht beoordeelt zij als positief.   Lees verder


28 september 2017

(Kader)ledenmiddag over beroepsstandaarden, vakmanschap en kwaliteit van werk

Op 26 oktober a.s. organiseert de Sector Rijk van de CMHF een (kader)ledenmiddag over o.a. beroepsstandaarden, vakmanschap en kwaliteit van werk. Deze middag is niet alleen bedoeld voor de CMHF-Sector Rijk-Kaderleden, maar ook voor alle 'gewone' leden en ook voor niet-leden van de CMHF. We zien u graag 26 oktober in Den Haag om met u in gesprek te gaan.  Lees verder


27 september 2017

Wie wordt de nieuwe Professional van het Jaar 2017?

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) kiest op 23 november de Professional van het Jaar. Wellicht wordt dat iemand uit onze eigen organisatie! De meer dan vijftig organisaties die bij de VCP zijn aangesloten worden opgeroepen binnen hun achterban op zoek te gaan naar mogelijke kandidaten voor de Professional van het Jaar. Het voordragen van kandidaten kan tot 1 november via info@vcp.nl.....  Lees verder


27 september 2017

Ledenraadpleging onderhandelaarsakkoord CAO Gemeenten

Tot 25 september j.l. konden de leden van de vakbonden hun stem ter goedkeuring van de CAO uitbrengen. Dat hebben de leden van de CMHF relatief in grote getale gedaan, waarvoor veel dank. Maar liefst 98% van de stemmen hebben hun fiat gegeven. Inmiddels is het akkoord door alle partijen geaccordeerd. De definitieve versie treft u hier aan.   Lees verder


21 september 2017

Surfen op Drijfzand

Jongeren zijn een bron van vernieuwing en inspiratie in overheidsorganisaties. Ze stellen vragen die anderen niet meer stellen, helpen verouderde patronen te doorbreken en nemen organisaties mee in de wereld van nieuwe technologie. Althans, dat is de verwachting. Daartegenover staan de teleurstellende feiten dat jongeren relatief vaak en weer snel vertrekken bij de overheid. Het voedde de nieuwsgierigheid van vijf professionals, allen actief betrokken bij jonge ambtenaren. Zij gingen op zoek naar   Lees verder


21 september 2017

​Finalisten Beste Overheidsorganisatie 2017 bekend

De drie finalisten voor de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2017 zijn bekend. Staatsbosbeheer, Waterschap Brabantse Delta en Stadsregio Parkstad Limburg gaan met elkaar de strijd aan in de finale, die op 20 november aanstaande wordt gehouden in de Ridderzaal. De jury, onder voorzitterschap van de burgemeester van Utrecht en VNG-voorzitter Jan van Zanen is onder de indruk van de kwaliteit van de drie finalisten. De organisaties staan dicht bij de burger en bouwen aan samenwerkingsverbanden met de externe omgeving. Daarnaast spelen de organisaties goed in op een veranderende samenleving en scoren zij hoog in het centraal stellen van hun opgaven.  Lees verder


19 september 2017

Pijn voor ambtenaren

Deze Prinsjesdag wordt gekenmerkt door een beleidsarme begroting. Geen slecht nieuws maar dus ook geen goed nieuws. De middengroepen zullen in 2018 nog steeds de gevolgen van de crisis voelen waarvoor zij hebben moeten opdraaien. Slechts aan de onderkant zijn er reparaties; dit kabinet heeft sterk genivelleerd.  Lees verder


14 september 2017

Website over de Cao Nederlandse Universiteiten geactualiseerd

Welke cao-afspraken gelden precies voor universiteitsmedewerkers? Op de website www.caouniversiteiten.nl vinden medewerkers en werkgevers op een toegankelijke manier de belangrijkste afspraken uit de Cao Nederlandse Universiteiten 2016-2017 (verlengd tot 30 juni 2018). U vindt hier de belangrijkste informatie over loopbaan, werk en privé, werk en gezondheid, einde dienstverband en pensioen.....  Lees verder


6 september 2017

Werkdruk, publicatiedruk, bureaucratie

De blikken van de gasten voor de opening van het Academisch Jaar gingen dit jaar niet alleen opzij, maar ook omhoog. Dozen met leuzen als publicatiedruk, bureaucratie en valorisatie werden tot ver boven de hoofden opgestapeld. Hiermee lieten we samen met het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) en PostdocNL zien dat de werkdruk letterlijk te hoog is. Zie ook een filmpje over deze VAWO-actie Werkdruk....   Lees verder


5 september 2017

CMHF was ook aanwezig bij ludieke actie Breng de polder naar het Plein

Ook de CMHF deed mee met de ludieke actie op initiatief van de ANBO en met medewerking van o.a. de VCP onder het motto 'Wij brengen de polder naar het Plein'. De actie vond vandaag 5 september plaats; de dag dat het parlementaire jaar start.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: