Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

21 februari 2017

​Veel politieke partijen houden afschaffing scholingsaftrek overeind

De meeste politieke partijen lijken de afschaffing van de scholingsaftrek toch overeind te houden, zo blijkt uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma´s door het Centraal Plan Bureau. Vorig jaar klonk bij vrijwel alle Kamerfracties nog verontwaardiging over de afschaffing. ´Wij roepen partijen op de scholingsaftrek voor iedereen te behouden´, zegt de voorzitter van de Vakcentrale voor Professionals, Nic van Holstein...  Lees verder


19 februari 2017

Oud-voorzitster VMHP Sanna Eichhorn plotseling overleden

Tot onze grote schrik ontvingen wij totaal onverwacht het trieste bericht dat Sanna Eichhorn, zo kort na haar afscheid als voorzitter van de VMHP, plotseling is overleden. Tijdens haar vakantie met haar man in Australië werd zij getroffen door een hartstilstand. Sanna is 54 jaar geworden. Ruim 10 jaar is zij voorzitter van de VMHP geweest.   Lees verder


14 februari 2017

A+O fonds Gemeenten zoekt innovatieve plannen voor 3-2-1-Co!

​Wat is 3-2-1-Co? 3-2-1-Co! is een actieve uitvraag naar innovatieve HR projecten of plannen bij gemeenten. Het A+O fonds Gemeenten roept gemeenten op om deze innovatieve ideeën op het gebied van organisatie- of persoonlijke ontwikkeling bij hen in te dienen voor 31 maart. Het innovatieve karakter, de impact op de sector en de uitvoerbaarheid van het idee staan centraal bij de beoordeling. Samen met Ynnovate en andere professionals van Kr8tlab en TNO verrijken zij tien ideeën tijdens de 3-2-1-Co-dag op woensdag 24 mei 2017. Die dag krijgen alle deelnemers intensieve begeleiding om hun idee om te zetten naar een concreet (subsidiabel) projectplan.  Lees verder


9 februari 2017

VCP komt met overzicht verkiezingsprogramma's

In maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Inmiddels zijn de verkiezingsprogramma’s bekend. De VCP zal nog voor de verkiezingen een overzicht publiceren van alle verkiezingsprogramma’s op relevante thema’s. Deze keer licht de VCP in deze rubriek enkele opvallende punten uit het verkiezingsprogramma van de PvdA: ‘Een verbonden samenleving’.  Lees verder


2 februari 2017

Lijsttrekkers krijgen investeringsagenda Coalitie voor Veiligheid