Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

16 juni 2017

Ledenraadpleging principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht Brandweerpersoneel

***** Ledenraadpleging - reageren kan nog tot uiterlijk 16 juni a.s. **** Let op: reaktietermijn is 1 week verlengd tot uiterlijk 23 juni a.s. Aan de CMHF-leden is op 2 juni 2017 de Ledenbrief Brandweer toegezonden. In deze brief staan twee onderwerpen: 1. Onderzoek beleving repressief brandweerpersoneel 2. Ledenraadpleging principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht  Lees verder


9 juni 2017

​Aanvragen tot aansluiting bij VCP van De Unie, UOV en ANBO

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft aanvragen tot aansluiting bij de VCP ontvangen van vakbond De Unie, de Unie van Onafhankelijke Vakorganisaties (UOV) en de ANBO, de belangenorganisatie voor senioren. De VCP is in gesprek met deze organisaties en bekijkt de aanvragen met grote interesse. Het streven is om op 22 juni nadere mededelingen te doen over de besluitvorming.  Lees verder


8 juni 2017

VHS'ers stemmen in met akkoord cao ProRail

Op 8 mei 2017 bereikte de Vereniging Hoger Spoorwegpersoneel VHS samen met FNV Spoor en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat met ProRail over een nieuwe cao.  Lees verder


2 juni 2017

Terugblik op een geslaagd jubileumcongres van de 100-jarige CMHF

Op 31 mei hield de CMHF haar 100-jarig jubileumcongres onder de titel 'Het geheim van succes!". Wij mochten deze dag met ongeveer 120 CMHF-leden vieren en kunnen terugkijken op een geslaagd congres.   Lees verder


29 mei 2017

U kunt zich nog aanmelden voor het jubileumcongres van de CMHF op 31 mei: Het geheim van succes!

Op 20 mei 2017 bestond de CMHF 100 jaar. Dat vieren we natuurlijk graag met u. Daarom organiseren wij op woensdag 31 mei ons 100-jarig-jubileumcongres...... lees hier meer  Lees verder


23 mei 2017

​Onderhandelaarsakkoord cao provincies

Op 22 mei hebben het IPO en de vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid, AVV en CMHF, een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao voor de provincies. Dit is het resultaat van een traject van co-creatie waarbij ‘werken aan werk’, ‘waarderen en belonen’ en ‘flexibiliteit en wendbare organisaties’ centraal stonden. Op een vernieuwende wijze is door werkgevers en vakbonden samengewerkt aan deze nieuwe cao. De afspraken in de cao sluiten aan bij de snel veranderende maatschappelijke omgeving. Dit vraagt om eigentijdse arbeidsverhoudingen, waarbij gelijkwaardigheid, vertrouwen en dialoog tussen werkgevers, werknemers en hun vertegenwoordigers de basis vormen.  Lees verder


18 mei 2017

Dialoogbijeenkomst CAOP en SER: ‘Meer jong kapitaal voor onze ouderen’

Wat is er nodig om meer jongeren te laten kiezen voor een baan in de (ouderen)zorg? Wat is voor hen een uitdagende en goede leerplek? En hoe kunnen de instellingen stimuleren dat deze jonge zorgprofessionals in de zorgsector blijven en niet na een paar jaar de sector verlaten? Wil jij meedenken over deze onderwerpen? Kom dan op 14 juni naar de lunchdialoog met en voor (aankomende) jonge zorgprofessionals en (vertegenwoordigers van) jongerenorganisaties. De lunchdialoog wordt gehouden van 11.30 tot 14.00 uur in het SER-gebouw in Den Haag.   Lees verder


18 mei 2017

Overleg VWNW Rijk hervat

Op donderdag 18 mei hebben wij het overleg over het VWNW-beleid hervat. De vorige keer konden de bonden geen overeenstemming bereiken met de werkgever over de looptijd van het VWNW-beleid. Daar hebben we vandaag verder over doorgepraat. Zowel BZK als de bonden zien mogelijkheden om binnen drie weken tot een akkoord te komen. Als dat lukt, zullen we het onderhandelingsakkoord aan onze leden voorleggen.  Lees verder


15 mei 2017

Voortgang nieuw pensioenstelsel

Door maatschappelijke en financieel-economische ontwikkelingen komt het pensioenstelsel dat vele tientallen jaren uitstekende diensten heeft bewezen bij bedrijfstakpensioenfondsen als het ABP in de opbouw van goede pensioenen, steeds meer onder druk te staan. Volgens veel betrokkenen is het systeem aan het einde van zijn levenscyclus en toe aan modernisering. Hieronder een update van de ontwikkelingen.   Lees verder


10 mei 2017

Doe je mee aan het belevingsonderzoek?

Eind mei 2017 start een grootschalig landelijk onderzoek naar de beleving van repressieve brandweermensen. Wij vragen alle repressieve collega’s, zowel beroeps als vrijwillig, hun mening te geven over belangrijke ontwikkelingen binnen de brandweer. Voor een goed resultaat is het van groot belang dat zoveel mogelijk repressieve collega’s meedoen.  Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: