Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

29 maart 2017

Wij zijn verhuisd!

Maandag 3 april is het kantoor van de CMHF naar het gebouw van de SER verhuisd Op onze contactpagina vindt u onze nieuwe contactgegevens .............  Lees verder


28 maart 2017

Principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht Brandweerpersoneel - update

25 maart - Vandaag is het principeakkoord reparatie FLO-overgangsrecht getekend door de vakbonden en Brandweerkamer. Update 28 maart: De onderhandelaars van de Brandweerkamer en de vakbonden hebben overeenstemming bereikt over de herziening van het FLO-overgangsrecht. Dit akkoord is de verdere uitwerking van het principeakkoord op hoofdlijnen dat   Lees verder


27 maart 2017

Professionals in Debat over de Normalisering ambtenarenstatus en de medezeggenschap

Op 20 april a.s. organiseert de Sector Rijk van de CMHF en de Stichting Beroepseer een Professionals in Debat (Pid) bijeenkomst over de normalisering ambtenarenstatus en de medezeggenschap. Sperkers zijn Luc Janssen (advocaat ambtenaren- en arbeidsrecht bij Capra Advocaten) en Dennis Baegen (Douane, lid van het GO Belastingdienst). Komt u ook? ..............   Lees verder


24 maart 2017

VCP: ​Laat middengroepen profiteren van overschot

Het nieuwe kabinet moet het overschot op de begroting gebruiken voor lastenverlichting voor de middengroepen, na de forse lastenverzwaringen van de afgelopen jaren. Ook zouden mensen meer ruimte moeten krijgen om te investeren in hun loopbaan, zodat zij in de toekomst verzekerd zijn van werk, met een vast inkomen en pensioen. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op de cijfers die het Centraal Planbureau (CPB) vandaag naar buiten heeft gebracht.....   Lees verder


20 maart 2017

Geen overeenstemming met bonden - Reorganisatie NVWA gaat toch door

​De werkgever heeft op 16 maart jl. het besluit genomen om de reorganisatie 2017 uit te voeren. Een reorganisatie die de opmaat is van vier jaar reorganiseren, met grote personele gevolgen. Ieder jaar komt er een nieuw reorganisatieplan en een nieuwe was-wordt lijst. We zijn al geruime tijd met de werkgever in gesprek over de reorganisatieplannen en met name de personele gevolgen. We komen van heel ver! Aanvankelijk had de NVWA een reorganisatie voor ogen waarbij slechts de kanteling van de organisatie centraal stond, de gevolgen voor de medewerkers volgens de werkgever te verwaarlozen waren en de Verkorte procedure van de Leidraad voor reorganisaties volstond. Dat betekende onder andere  Lees verder


16 maart 2017

Nieuwe kabinet moet inzetten op zekerheid werk en inkomen

Een nieuw kabinet moet de komende jaren inzetten op zekerheid voor werk en inkomen. Economisch gaat het beter met Nederland, dat willen mensen persoonlijk terugzien. Dat zegt de voorzitter van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), Nic van Holstein in een reactie op de verkiezingsuitslag.....  Lees verder


14 maart 2017

Partijen willen investeren in onderwijs maar leggen rekening bij docenten

D66, GroenLinks en de PvdA willen investeren in onderwijs maar verslechteren tegelijk de arbeidsvoorwaarden van docenten. De partijen willen de grens tot waar er fiscaal vriendelijk pensioen kan worden opgebouwd beperken. Dat treft duizenden docenten....  Lees verder


7 maart 2017

Principeakkoord Reparatie FLO-overgangsrecht Brandweer uitgewerkt

Het principeakkoord op hoofdlijnen Reparatie FLO-overgangsrecht van 29 oktober jl. tussen Vakbonden en Brandweerkamer is uitgewerkt tot een volledig concept onderhandelaarsakkoord. De technische voorbereidingscommissie met vertegenwoordigers van beide partijen, die belast was met deze uitwerking, heeft haar werk afgerond....  Lees verder


2 maart 2017

​Pensioen van meer dan 100.000 deeltijdwerkers in gevaar

Voor meer dan honderdduizend deeltijdwerkers dreigt een lager pensioen als zij fiscaal minder kunnen opbouwen. Veel politieke partijen willen de grens waarbinnen fiscaal gunstig pensioen kan worden opgebouwd verlagen. De Vakcentrale voor Professionals (VCP) wijst dit resoluut van de hand. Volgens de VCP zal een verlaging grote groepen deeltijders hard treffen. De fiscale pensioenopbouw van deeltijdwerkers is afgeleid van wat zij als voltijder zouden verdienen. Zij associëren zichzelf niet met een hoger inkomen maar worden wel geraakt....  Lees verder


26 februari 2017

Brandweerpersoneel

***** Ledenraadpleging - reageren kan nog tot uiterlijk 16 juni a.s. ****Let op: reaktietermijn is 1 week verlengd tot uiterlijk 23 juni a.s.Aan de CMHF-leden is op 2 juni 2017 de Ledenbrief Brandweer toegezonden - klik hier: In d... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: