Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

6 september 2017

Werkdruk, publicatiedruk, bureaucratie

De blikken van de gasten voor de opening van het Academisch Jaar gingen dit jaar niet alleen opzij, maar ook omhoog. Dozen met leuzen als publicatiedruk, bureaucratie en valorisatie werden tot ver boven de hoofden opgestapeld. Hiermee lieten we samen met het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) en PostdocNL zien dat de werkdruk letterlijk te hoog is. Zie ook een filmpje over deze VAWO-actie Werkdruk....   Lees verder


5 september 2017

CMHF was ook aanwezig bij ludieke actie Breng de polder naar het Plein

Ook de CMHF deed mee met de ludieke actie op initiatief van de ANBO en met medewerking van o.a. de VCP onder het motto 'Wij brengen de polder naar het Plein'. De actie vond vandaag 5 september plaats; de dag dat het parlementaire jaar start.  Lees verder


4 september 2017

Ledenraadpleging principeakkoord cao Gemeenten

Zoals u weet hebben VNG, FNV Overheid, CNV Overheid en CMHF op 4 juli 2017 een principeakkoord voor de Cao Gemeenten gesloten. Deze nieuwe cao loopt van 1 mei 2017 tot 1 januari 2019. In het akkoord staan loonafspraken, afspraken over flexibiliteit, harmonisatie verlof en bewust belonen.  Lees verder


4 september 2017

PAS en pensioenopbouw

Per 1 januari 2018 treedt er een verandering op in de mogelijkheden voor pensioenopbouw als gevolg van de verhoging van de pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68.  Lees verder


4 september 2017