Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

3 februari 2012

Sourcing: de oplossing voor Defensie?

Op 2 februari heeft de minister van Defensie een sourcingbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin geeft hij aan wat zijn toekomstplannen zijn met een aantal ondersteunende diensten van Defensie. Voor wat betreft de minister kunnen deze ... Lees verder


2 februari 2012

Oprichting arbeidsmarktplatform po

Op 17 januari is het arbeidsmarktplatform po opgericht. Het secretariaat wordt belegd bij het CAOP. Het arbeidsmarktplatform is van en voor de sector po. Door vraaggestuurd te werken, goede initiatieven te stimuleren en te faciliteren en s... Lees verder


2 februari 2012

Onderhandelingen cao gemeenteambtenaren zijn vastgelopen

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren zijn vastgelopen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) komt op geen enkele manier tegemoet aan onze eisen.De bonden eisen werkzekerheid, koopkrachtbehoud en meer inve... Lees verder


1 februari 2012

Onderhandelingen cao gemeenteambtenaren hervat

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden gaan woensdag weer verder praten over de cao voor de 180.000 gemeenteambtenaren.PijnpuntenDe onderhandelingen liepen vorig jaar mei vast en in het najaar hebben gemeenteambtenaren d... Lees verder


27 januari 2012

Reizende markten voor UMCs

Een talkshow over de zin en onzin van sociale innovatie, of een jaargesprek met acteurs. Dat zijn enkele topattracties van de reizende markten voor de universitaire medische centra (UMCs). Het CAOP organiseert de reizende markten op verzoe... Lees verder


27 januari 2012

Cao-overleg hbo van start

Vandaag starten de onderhandelingen over de cao hbo. Lees hieronder de inzetbrieven van de bonden (UNIENFTO, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en AOb) en de werkgevers.> Inzet bonden> Inzet HBO-raad> Verbetervoorstellen HBO-raadLees verder


25 januari 2012

FvOv stuurt brief naar Eerste Kamer

De Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) geeftin een brief aan deEerste Kamer zijn visie opde voorgestelde wetswijziging Wijziging wet op het voortgezet onderwijs inzake onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties (32.640).De Fv... Lees verder


23 januari 2012

De VMHP is zeer bezorgd over de pensioenontwikkelingen

De tijdelijke opslag pensioenpremie gaat voor werkenden van 1 naar 3% en mogelijk worden de pensioenen in 2013 met een half procent verlaagd. De gepensioneerden gaan zo steeds meer achter lopen.De VMHP verbaast zich over de uitspraken van ... Lees verder


20 januari 2012

De FvOv, waaronder de UNIENFTO, doet nog niet mee met staking op 26 januari

De UNIENFTO roept leden niet op om op 26 januari te staken tegen de 1040 urennorm in het voortgezet onderwijs. UNIENFTO legt op de website uit waarom niet.Standpunt FvOv (Federatie van Onderwijsvakorganisaties) en UNIENFTOArbeidsvoorwaarde... Lees verder


18 januari 2012

Onderwijsstaking 26 januari! Wat doet de KVLO?

Na het handjeklap in de Tweede Kamer zal het wetsvoorstel met betrekking tot de onderwijstijd (1040 uur) en de vakantie binnenkort in de Eerste Kamer behandeld worden. Een eerste actie van Laks is door de KVLO en de andere bonden binnen de... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: