Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

26 maart 2012

Arbeidsmarkt VO: tekorten en overschotten

Het tekort aan leraren in het VO zal tot 2016 sterk toenemen. Maar door regionale verschillen in de krimp van het leerlingaantal zal er niet alleen sprake zijn van tekorten, maar ook van overschotten op de arbeidsmarkt.Dat blijkt uit de Ar... Lees verder


26 maart 2012

Eerste Kamer, keur wetsvoorstel 1040 uur af

Eerste Kamerleden kregen vorige week het dringende advies het impopulaire wetsvoorstel Onderwijstijd af te keuren.Docenten, schoolleiders en vertegenwoordigers van bonden, werkgevers en het LAKS voerden een stevige discussie met de senator... Lees verder


25 maart 2012

Stijging ziekteverzuim in het PO

In opdracht van het Vervangingsfonds heeft CAOP Research onderzoek gedaan naar de oorzaken van de recente stijging van het ziekteverzuim in het primair onderwijs. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de stijging van het ziek... Lees verder


20 maart 2012

Bonden schorten overleg RUDs op

De bonden hebben GS van alle provincies laten weten dat zij het overleg over de regionale uitvoeringsdiensten (RUDs) opschorten. Dat is de eerste actie waarmee de bonden proberen alsnog een cao af te dwingen, nu het cao-overleg bij de prov... Lees verder


16 maart 2012

Dynamiek op arbeidsmarkt primair onderwijs beperkt

De dynamiek op de arbeidsmarkt in het primair onderwijs is beperkt. De meeste medewerkers blijven in het po werken. Dit blijkt uit de 'Analyse instroom en doorstroom primair onderwijs die op verzoek van de sociale partners in het primair o... Lees verder


16 maart 2012

Bouw mee aan professionele ruimte in het VO

Heeft u, als leraar in het voortgezet onderwijs, voldoende professionele ruimte? Met andere woorden: heeft u zeggenschap over uw werk en verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van uw werk? Voldoende professionele ruimte helpt de positie va... Lees verder


14 maart 2012

Studieschuldenteller gelanceerd

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft in samenwerking met de MHP een studieschuldenteller gelanceerd. Op de Technische Universiteit van Delft is op 13 maart jl. een groot scherm opgesteld, waarop de toename van de studieschuld g... Lees verder


13 maart 2012

Politiebonden breiden acties uit

De politiebonden breiden hun acties voor een betere cao deze week uit. Zo legt onder meer de politie in rechtbanken in twee of drie regio's deze week het werk enkele uren neer. Verder openen de bonden een meldpunt waar agenten kunnen doorg... Lees verder


9 maart 2012

Bonden vragen minister om loonsverhoging 2012

De vakbonden hebben minister Van Bijsterveldt gevraagd om in ieder geval voor 2012 afspraken te maken over een goede loonontwikkeling in het primair onderwijs.De bonden wijzen er op dat in het primair onderwijs in 2009 voor het laatst loon... Lees verder


7 maart 2012

Retourtje Den Haag?

Minister Opstelten heeft alle politiemensen een brief gestuurd waarin hij zich verantwoordt voor het cao-bod van zijn zijde. Veel politiemensen zien echter dat de minister niet elk detail meldt en vragen hun bonden ACP, NPB en de VMHP of d... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: