Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

7 februari 2012

Cao-overleg provincies vastgelopen

Na negen maanden is het nu definitief duidelijk: de provincies zijn niet bereid een acceptabele cao af te spreken. Vanaf voorjaar 2011 probeerden de gezamenlijke bonden het overleg te starten. Dit ging vanaf begin af aan moeilijk. We miste... Lees verder


7 februari 2012

CMHF stelt ultimatum na onwil VNG

CMHF heeft een ultimatum gesteld aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De werkgever van ruim 180.000 gemeenteambtenaren krijgt tot uiterlijk 14 februari de tijd om tegemoet te komen aan onze wensen: werkzekerheid, koopkrachtbe... Lees verder


3 februari 2012

Cao hbo loopt ongewijzigd door

Vakbonden en werkgevers in het hbo hebben in het weekend van 27 op 28 januari constructief onderhandeld over vernieuwing van de cao hbo. De looptijd van de huidige cao is op 1 februari 2012 geindigd.Partijen hebben vastgesteld dat zij meer... Lees verder


3 februari 2012

Sourcing: de oplossing voor Defensie?

Op 2 februari heeft de minister van Defensie een sourcingbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin geeft hij aan wat zijn toekomstplannen zijn met een aantal ondersteunende diensten van Defensie. Voor wat betreft de minister kunnen deze ... Lees verder


2 februari 2012

Oprichting arbeidsmarktplatform po

Op 17 januari is het arbeidsmarktplatform po opgericht. Het secretariaat wordt belegd bij het CAOP. Het arbeidsmarktplatform is van en voor de sector po. Door vraaggestuurd te werken, goede initiatieven te stimuleren en te faciliteren en s... Lees verder


2 februari 2012

Onderhandelingen cao gemeenteambtenaren zijn vastgelopen

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor gemeenteambtenaren zijn vastgelopen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) komt op geen enkele manier tegemoet aan onze eisen.De bonden eisen werkzekerheid, koopkrachtbehoud en meer inve... Lees verder


1 februari 2012

Onderhandelingen cao gemeenteambtenaren hervat

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden gaan woensdag weer verder praten over de cao voor de 180.000 gemeenteambtenaren.PijnpuntenDe onderhandelingen liepen vorig jaar mei vast en in het najaar hebben gemeenteambtenaren d... Lees verder


27 januari 2012

Reizende markten voor UMCs

Een talkshow over de zin en onzin van sociale innovatie, of een jaargesprek met acteurs. Dat zijn enkele topattracties van de reizende markten voor de universitaire medische centra (UMCs). Het CAOP organiseert de reizende markten op verzoe... Lees verder


27 januari 2012

Cao-overleg hbo van start

Vandaag starten de onderhandelingen over de cao hbo. Lees hieronder de inzetbrieven van de bonden (UNIENFTO, CNV Onderwijs, ABVAKABO FNV en AOb) en de werkgevers.> Inzet bonden> Inzet HBO-raad> Verbetervoorstellen HBO-raadLees verder


25 januari 2012

FvOv stuurt brief naar Eerste Kamer

De Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) geeftin een brief aan deEerste Kamer zijn visie opde voorgestelde wetswijziging Wijziging wet op het voortgezet onderwijs inzake onderwijskwaliteit, onderwijstijd en vakanties (32.640).De Fv... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: