Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

2 april 2012

Visie Roel Bekker op ontwikkelingen arbeidsverhoudingen overheid

Prof. mr. Roel Bekker, is Programma-SG Vernieuwing Rijksdienst en bijzonder hoogleraar aan de Stichting Bijzondere Leerstoel Arbeidsverhoudingen bij de Overheid (Albeda Leerstoel)' aan de Universiteit Leiden.De Albeda Leerstoel heeft ten d... Lees verder


2 april 2012

Meeste mbo-opleidingen van vier naar drie jaar

Het overgrote deel van de mbo-opleidingen kan ingekort worden van vier naar drie jaar. Compacte n intensieve opleidingen zijn aantrekkelijker voor studenten en vormen daarmee een goed alternatief voor de havo-route. Ze kunnen zo eerder aan... Lees verder


30 maart 2012

Geen nullijn voor medewerkers waterschappen

De vakbonden, waaronder de CMHF, hebben met de werkgevers overeenstemming bereikt over een nieuwe cao Waterschappen. Een flexibele en moderne cao, met een redelijke loonsverhoging. Andere belangrijke onderdelen zijn de duurzame inzetbaarhe... Lees verder


29 maart 2012

Politie: meer aandacht voor werktijden en agressie, maar nog niet voldoende

Politiekorpsen hebben meer aandacht voor werktijden en het voorkomen van agressie en geweld. Toch zijn in de praktijk de zaken nog altijd niet in orde. Dat blijkt uit gerichte controles van de Inspectie SZWin 2011. De meeste overtredingen ... Lees verder


29 maart 2012

Negatief stemadvies cao Provincies

De afgelopen tijd hebben Abvakobo FNV, CNV Publieke Zaak en de CMHF zich ingespannen voor een eerlijke cao voor de provincieambtenaren. Ondanks alle inspanningen komt het Interprovicinaal Overleg (IPO) in het eindbod niet tegemoet aan de e... Lees verder


26 maart 2012

Dreigend conflict over MD-schouw

De VMHP heeft in het CGOP, samen met de ACP en NPB, bij de minister aangegeven dat er overleg moet komen over het nieuwe management development (MD-)beleid en de Personeelsschouw.De VMHP hoort van vele kanten van haar leden dat er gesprekk... Lees verder


26 maart 2012

MHP-Platform Schiphol opgericht

Op 1 januari jl. is het MHP-Platform Schiphol formeel opgericht. Binnen dit platform zijn de volgende MHP-verenigingen actief betrokken:NVLT (Nederlandse Vereniging van Luchtvaarttechnici)UNC (Unie van Nederlands Cabinepersoneel)De Unie (g... Lees verder


26 maart 2012

Arbeidsmarkt VO: tekorten en overschotten

Het tekort aan leraren in het VO zal tot 2016 sterk toenemen. Maar door regionale verschillen in de krimp van het leerlingaantal zal er niet alleen sprake zijn van tekorten, maar ook van overschotten op de arbeidsmarkt.Dat blijkt uit de Ar... Lees verder


26 maart 2012

Eerste Kamer, keur wetsvoorstel 1040 uur af

Eerste Kamerleden kregen vorige week het dringende advies het impopulaire wetsvoorstel Onderwijstijd af te keuren.Docenten, schoolleiders en vertegenwoordigers van bonden, werkgevers en het LAKS voerden een stevige discussie met de senator... Lees verder


25 maart 2012

Stijging ziekteverzuim in het PO

In opdracht van het Vervangingsfonds heeft CAOP Research onderzoek gedaan naar de oorzaken van de recente stijging van het ziekteverzuim in het primair onderwijs. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de stijging van het ziek... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: