Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

23 april 2012

Cao gemeenten bevordert mobiliteit en modernisering sector

De VNG en de bonden hebben vrijdag een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao gemeenten. De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 juni 2011 en loopt tot 31 december 2012 en geldt voor bijna 180.000 gemeenteambtenaren. Deze cao z... Lees verder


20 april 2012

Drukbezochte kaderdag van sector Rijk

Een mooie opkomst gisteren in Den Haag bij de kadermiddag voor de sector Rijk. Zo'n 50 aanwezigen hoorden hoe onder andere Henk Hiemstra van ABP uitleg gaf over de consequenties van bepaalde arrangementen, zoals met gedeeltelijk pensioen g... Lees verder


20 april 2012

Cao-onderhandelingen PostNL weer opgeschort

Na de hervatting van de onderhandelingen op 14 februari 2012, is het overleg opnieuw opgeschort. Aanleiding is dat PostNL alleen over de cao wil spreken als ook de pensioenregeling wordt besproken. De bonden willen de pensioenregeling pas ... Lees verder


20 april 2012

Cao-onderhandelingen PostNL weer opgeschort

Na de hervatting van de onderhandelingen op 14 februari 2012, is het overleg opnieuw opgeschort. Aanleiding is dat PostNL alleen over de cao wil spreken als ook de pensioenregeling wordt besproken. De bonden willen de pensioenregeling pas ... Lees verder


20 april 2012

Cao-inzet bonden bij KPN

Onlangs hebben de 4 bonden die bij KPN aan de cao-onderhandelingen deelnemen, hun inzet daarvoor in een gezamenlijke brief aan de werkgever bekend gemaakt.> Lees de cao-inzet van de bondenLees verder


20 april 2012

Medewerkers provincies wijzen cao-eindbod massaal af

Medewerkers van de provincies wijzen het eindbod van werkgeversorganisatie Inter Provinciaal Overleg (IPO) massaal af. Dit blijkt uit een raadpleging van CMHF, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, waaraan de afgelopen 2 weken 3.000 medewerke... Lees verder


20 april 2012

Dankzij u: 94% staat achter eisen voor cao Gemeenten

Maar liefst 94% van 14.000 gemeenteambtenaren ondersteunt nog steeds de cao-eisen van de bonden: werkzekerheid, kwaliteit van werk en koopkrachtbehoud. Dat is de duidelijke uitslag van het referendum waarin u de afgelopen 2 weken uw mening... Lees verder


18 april 2012

VMHP: Bonden en minister blijven in gesprek

Op dinsdagavond 17 april hebben de voorzitters van de NPB, ACP, VMHP en ANPV opnieuw informeel met topambtenaren van minister Opstelten gesproken over mogelijkheden om de vastgelopen cao-onderhandelingen met succes vlot te trekken. Anders ... Lees verder


17 april 2012

Voorstel deeltijd hoger onderwijs is ondoordacht

Staatssecretaris Zijlstra geeft in zijn brief aan de Tweede Kamer van 30 maart 2012 aan dat het aanbod van de deeltijdstudies in het hoger onderwijs afneemt, net als het aantal deeltijd studenten. Ook de FvOv maakt zich hierover zorgen. We... Lees verder


16 april 2012

Gesprekken politie-cao leveren nog geen resultaat op

Minister Opstelten (VenJ) en de onderhandelaars van de 4 landelijke politiebonden hebben donderdag 12 april opnieuw informeel met elkaar gesproken over het cao-conflict dat eind februari is ontstaan. Ook dit tweede orinterende gesprek heef... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: