Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

25 maart 2012

Stijging ziekteverzuim in het PO

In opdracht van het Vervangingsfonds heeft CAOP Research onderzoek gedaan naar de oorzaken van de recente stijging van het ziekteverzuim in het primair onderwijs. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de stijging van het ziek... Lees verder


20 maart 2012

Bonden schorten overleg RUDs op

De bonden hebben GS van alle provincies laten weten dat zij het overleg over de regionale uitvoeringsdiensten (RUDs) opschorten. Dat is de eerste actie waarmee de bonden proberen alsnog een cao af te dwingen, nu het cao-overleg bij de prov... Lees verder


16 maart 2012

Dynamiek op arbeidsmarkt primair onderwijs beperkt

De dynamiek op de arbeidsmarkt in het primair onderwijs is beperkt. De meeste medewerkers blijven in het po werken. Dit blijkt uit de 'Analyse instroom en doorstroom primair onderwijs die op verzoek van de sociale partners in het primair o... Lees verder


16 maart 2012

Bouw mee aan professionele ruimte in het VO

Heeft u, als leraar in het voortgezet onderwijs, voldoende professionele ruimte? Met andere woorden: heeft u zeggenschap over uw werk en verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van uw werk? Voldoende professionele ruimte helpt de positie va... Lees verder


14 maart 2012

Studieschuldenteller gelanceerd

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft in samenwerking met de MHP een studieschuldenteller gelanceerd. Op de Technische Universiteit van Delft is op 13 maart jl. een groot scherm opgesteld, waarop de toename van de studieschuld g... Lees verder


13 maart 2012

Politiebonden breiden acties uit

De politiebonden breiden hun acties voor een betere cao deze week uit. Zo legt onder meer de politie in rechtbanken in twee of drie regio's deze week het werk enkele uren neer. Verder openen de bonden een meldpunt waar agenten kunnen doorg... Lees verder


9 maart 2012

Bonden vragen minister om loonsverhoging 2012

De vakbonden hebben minister Van Bijsterveldt gevraagd om in ieder geval voor 2012 afspraken te maken over een goede loonontwikkeling in het primair onderwijs.De bonden wijzen er op dat in het primair onderwijs in 2009 voor het laatst loon... Lees verder


7 maart 2012

Retourtje Den Haag?

Minister Opstelten heeft alle politiemensen een brief gestuurd waarin hij zich verantwoordt voor het cao-bod van zijn zijde. Veel politiemensen zien echter dat de minister niet elk detail meldt en vragen hun bonden ACP, NPB en de VMHP of d... Lees verder


5 maart 2012

"Minister ziet kennelijk ruimte om acties te voorkomen"

Minister Opstelten (V&J) verwacht dat er geen acties komen van politiemensen. De bewindsman deed de opmerkelijke uitspraak vrijdagmiddag (2 maart) in de media naar aanleiding van het ultimatum dat de landelijke politievakbonden VMHP, ACP e... Lees verder


5 maart 2012

Politieacties om bezuiniging op veiligheid

De landelijke politievakbonden VMHP, ACP en NPB zijn vandaag om 12.01 uur tot actie overgegaan om tot een rechtvaardige cao Politie te komen. Deze stap bleek nodig nadat minister Opstelten (V&J) vanochtend niet bereid was om extra onderhan... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: