Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

5 juni 2018

​VCP Toelichting over berichtgeving ‘pensioenakkoord’

Toelichting vanuit de VCP aan de aangesloten organisaties voor de achterbannen naar aanleiding van gelekte stukken in De Telegraaf  Lees verder


30 mei 2018

CMHF betreurt voorbarige berichtgeving over mogelijk pensioenakkoord

In de SER wordt hard gewerkt aan een advies over een nieuw toekomstbestendig pensioenstelsel. Ook de CMHF is daarbij betrokken via onze vakcentrale VCP. Wat de CMHF betreft moet het nieuwe stelsel een verbetering zijn ten opzichte van het oude stelsel met een evenwichtige transitie van het huidige stelsel naar een nieuw stelsel.  Lees verder


30 mei 2018

Telegraaf voorbarig over pensioenakkoord

De berichtgeving over een mogelijk pensioenakkoord is voorbarig. Er ligt geen akkoord tussen de vakcentrales en werkgevers. “Wij zijn nog steeds aan het onderhandelen. Wij zijn nog lang niet akkoord”, zegt voorzitter Nic van Holstein van de VCP. “Er worden vorderingen gemaakt, maar we zijn er niet.”  Lees verder


28 mei 2018

Bonden hervatten overleg met minister Ollongren over cao Rijk - acties tijdelijk opgeschort

Afgelopen vrijdag deed minister Kajsa Ollongren na maanden eindelijk een loonbod voor de 118.000 rijksambtenaren. Na beraad hebben vakbonden FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF besloten het overleg over een cao Rijk te hervatten. Het bod staat nog ver af van de eis van 3,5% voor één jaar. De minister stelt immers een driejarige cao voor met in totaal 7% loonsverhoging. Bovendien ....   Lees verder


25 mei 2018

Bonden: Minister Ollongren komt eindelijk met loonbod voor rijksambtenaren - acties nog niet van de baan

25 mei - vanmiddag heeft Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken, een handreiking gedaan richting vakbonden FNV Overheid, Ambtenarencentrum, CNV Overheid en CMHF. 'Onder druk wordt alles vloeibaar, blijkt maar weer eens', reageert Marco Ouwehand van FNV Overheid namens de bonden.  Lees verder


24 mei 2018

Actie cao Rijksambtenaren: overleg binnen het Rijk wordt stilgelegd

Het ultimatum dat de vakbonden aan minister Ollongren had gesteld om met een loonbod te komen, is verlopen. En nog steeds is er vanuit de minister geen loonbod gedaan. Daarom wordt met ingang van 29 mei het overleg binnen het Rijk stilgelegd.  Lees verder


14 mei 2018

​Bonden willen disciplinair onderzoek naar plichtsverzuim brandweercommandant Amsterdam Amstelland

Vandaag hebben vakbonden FNV Overheid, CNV Overheid, de Sector LO van de CMHF *) en BVB een brief gestuurd aan het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland (VRAA). Ze roepen het bestuur op tot een onafhankelijk onderzoek naar het plichtsverzuim van de brandweercommandant van de VRAA, Leen Schaap, vanwege zijn recente uitlatingen in de media over de Amsterdamse brandweer.  Lees verder


14 mei 2018

Uitslag verkiezingen Verantwoordingsorgaan ABP bekend

De CMHF heeft zowel in de kiesgroep van de actieven als in die van de pensioengerechtigden een zetel behaald.   Lees verder


14 mei 2018

Bonden: Ultimatum inzake cao Rijksambtenaren verlopen, acties volgen

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) is niet tegemoetgekomen aan de looneis van de vakbonden inzake een nieuwe cao. Ze heeft geen 3,5% loonsverhoging over voor haar eigen ambtenaren. De bonden hadden haar twee weken geleden daartoe opgeroepen in hun ultimatum. In haar reactie schrijft de minister dat 'er een gat zit tussen de financiële mogelijkheden en de eisen die worden gesteld'. Ze doet nog steeds geen enkel bod.  Lees verder


1 mei 2018

Bedankt voor uw stem!

30 april was de laatste dag dat u kon stemmen op de kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan ABP. Voordat de uitslag op 14 mei bekend wordt, willen wij hierbij in ieder geval iedereen die zijn/haar stem op één van de CMHF-kandidaten heeft uitgebracht, hartelijk bedanken voor het vertrouwen.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: