Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

29 maart 2019

Nieuwe Tweedaagse Workshop voor (aankomende) CMHF-OR-leden

Vraagt u zich af hoe u uw vakvereniging het beste vertegenwoordigt in de ondernemingsraad waar u lid van bent of waarvan u overweegt lid te worden? Dan is de Tweedaagse workshop voor CMHF-OR-leden voor u bedoeld.   Lees verder


25 maart 2019

Pensioenacties

Door de gebeurtenis in Utrecht zijn de pensioenacties vorige week onverwacht afgebroken. Vandaag is de voorzitter VCP, Nic van Holstein, samen met de voorzitter FNV, Han Busker en de voorzitter CNV, Arend van Wijngaarden, langs geweest bij minister Wouter Koolmees. Het doel van het bezoek was om de boodschap van de acties nogmaals over te brengen en het kabinet op te roepen te reageren op ons eerdere ultimatum...   Lees verder


25 maart 2019

Cao-gemeenten: akkoord nog niet in zicht

Afgelopen vrijdag was de vijfde ronde van het overleg over de cao gemeenten. Dit overleg was verzet van de 15de naar de 22ste maart, omdat de adviezen van de cao-werkgroepen nog niet gereed waren. CMHF, FNV en CNV en de VNG hebben vrijdag kleine stapjes gezet, maar een akkoord is nog niet inzicht. De verschillen op de onderwerpen loon, verlof en vitaliteit zijn nog te groot. De VNG kijkt nog steeds meer naar het kostenplaatje, dan naar de noodzaak om te investeren in de werknemers.   Lees verder


18 maart 2019

Pensioenactie Malieveld gestopt

De pensioenactie op het Malieveld is per direct afgebroken. In verband met de veiligheid, na het schietincident in Utrecht, is de pensioenactie in Den Haag van de veiligheidssectoren afgebroken. Volgens de voorzitters van de bonden is het nu belangrijk om de collega’s bij te staan en het werk te doen. De veiligheid van burgers en collega’s staat voorop. Omdat er sprake is van het hoogste dreigingsniveau heeft de organisatie van de pensioenactie in overleg met de korpsleiding en het ministerie besloten de actie af te breken. Vanmorgen zijn op het 24 Oktoberplein in Utrecht meerdere gewonden gevallen bij een schietpartij. Een terroristisch motief wordt niet uitgesloten.   Lees verder


15 maart 2019

Pensioenactie: de planning op 18 maart

De CMHF doet op 18 maart mee aan de landelijke manifestatie voor een goed pensioen. Samen met de vakcentrales en onder andere de veiligheidssectoren is de CMHF maandag aanwezig op het Malieveld in Den Haag. Onze boodschap aan het kabinet: kom aan onze eisen tegemoet, anders heeft praten geen zin. Werknemers willen nu en in de toekomst een goed koopkrachtig pensioen. Onze oproep is: 'Een #GoedPensioen voor iedereen'. Voor een goed pensioen moet je nú wat doen.   Lees verder


15 maart 2019

Landelijke stakingsdag onderwijs

Vrijdag 15 maart was de landelijke stakingsdag in het onderwijs; van PO tot WO ging richting Den Haag. Het Malieveld was er klaar voor.   Lees verder


12 maart 2019

In memoriam Hans Couzy

Luitenant-generaal buiten dienst Hans Couzy is 10 maart jl. op 78-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Den Haag. Hij was van 1992 tot 1996 Bevelhebber der Landstrijdkrachten. Hans Couzy was een markante persoonlijkheid: vriendelijk, scherp en schrander. Hans Couzy is vanaf 1975 als voorzitter van de Nederlandse Officieren Vereniging in diverse besturen binnen de CMHF actief geweest. Hoe scherp de discussie ook verliep Couzy vergat nooit de inhoudelijke- en menselijke maat. Zijn kennis, ervaring en vriendelijke persoonlijkheid gaan wij node missen. De CMHF wenst zijn familie sterkte met het dragen van dit verlies.   Lees verder


8 maart 2019

Pensioenactie maandag 18 maart: Metro, trams en stadsbussen staken

In de ochtendspits van maandag 18 maart gaan metro, trams en stadsbussen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag 66 minuten staken. Ook in andere sectoren wordt het werk neergelegd. In de bouw, de metaal en de schoonmaak wordt opgeroepen tot een 24-uursstaking. Ook in de havens in Rotterdam, Amsterdam en Zeeland wordt gestaakt. De acties zijn onderdeel van een landelijke actiedag voor een goed pensioen. De bonden hadden die aangekondigd na het mislukken van het pensioenoverleg. Belangrijk twistpunt is de voortdurende stijging van de AOW-leeftijd. De bonden eisen bevriezing op 66 jaar.   Lees verder


5 maart 2019

Ledenbijeenkomst over eerste loonbod VNG cao gemeenten

In de vierde ronde van de cao-onderhandelingen met de VNG is een eerste loonbod gedaan. Hiermee zijn de onderhandelingen voor een goede cao voor gemeenteambtenaren echt losgegaan. Vrijdag 22 februari kwam de werkgeverskoepel Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over de brug met een loonbod van 2,5% voor een cao van 15 maanden. Dit is omgerekend over 12 maanden een schamele 2%. Afgezet tegen de huidige inflatie, betekent dat ronduit koopkrachtverlies voor de gemeenteambtenaar. Voor CMHF is dit uiteraard volstrekt onvoldoende, ...   Lees verder


1 maart 2019

​Onderhandelaarsakkoord cao provincies 2019-2020

Op donderdagavond 28 februari hebben de cao partijen (IPO, FNV Overheid, CNV Overheid, AVV en CMHF) een onderhandelaarsakkoord bereikt over de cao 2019-2020, looptijd van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020.   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: