Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

20 januari 2012

De FvOv, waaronder de UNIENFTO, doet nog niet mee met staking op 26 januari

De UNIENFTO roept leden niet op om op 26 januari te staken tegen de 1040 urennorm in het voortgezet onderwijs. UNIENFTO legt op de website uit waarom niet.Standpunt FvOv (Federatie van Onderwijsvakorganisaties) en UNIENFTOArbeidsvoorwaarde... Lees verder


18 januari 2012

Onderwijsstaking 26 januari! Wat doet de KVLO?

Na het handjeklap in de Tweede Kamer zal het wetsvoorstel met betrekking tot de onderwijstijd (1040 uur) en de vakantie binnenkort in de Eerste Kamer behandeld worden. Een eerste actie van Laks is door de KVLO en de andere bonden binnen de... Lees verder


13 januari 2012

CAOP: Mbo-leraren steeds lager opgeleid

Leraren uit het mbo zijn steeds vaker lager opgeleid. Ze zijn steeds vaker afkomstig uit het bedrijfsleven, de overheid of de zorg. Dat blijkt uit een analyse van het CAOP, het kenniscentrum op het gebied van arbeidsmarkt en overheid.Ouder... Lees verder


12 januari 2012

VO FvOv: We zetten hard in op gezamenlijke actie, maar roepen nog niet op tot staking!

Na een handjeklap in de Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel met betrekking tot de onderwijstijd (1040 uur) en de vakantie nu naar de Eerste Kamer. Een eerste actie van Laks is door de bonden verenigd in de Federatie Onderwijsbonden CMHF/MHP... Lees verder


11 januari 2012

Overleg met Defensie opgeschort

Eind december 2011 hebben de verschillende Centrales, via een artikel in NRC Handelsblad, kennis gekregen van een voorstel van de Defensietop om de ambtenarenstatus van militairen af te schaffen.Dit is reden geweest voor een van de Central... Lees verder


14 december 2011

Sociaal Plan Delta NV

Sociaal Plan Delta NVDe vakorganisaties Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, enVMHP-N, zijn het met de directie van Delta NV eens geworden over hetSociaal Plan Delta NV 2012-2013.De reden voor het Sociaal Plan is dat DELTA N.V. in 2012 en daar... Lees verder


18 oktober 2011

VHP2: aangekondigde reorganisatie Philips klap

De door Philips aangekondigde reorganisatie is een grote klap voor de werkgelegenheid bij Philips in Nederland.De VHP2 is door het aantal van 1400 werknemers geschrokken, vooral omdat wij voor een groot deel de groep vertegenwoordigen die ... Lees verder


10 oktober 2011

Leden keuren principeakkoord CBR goed

De leden van het Gilde hebben ingestemd met het principeakkoord over cao en pensioen. De instemming is verleend 'met de rug tegen de muur.' De leden hebben sterk het gevoel dat er nauwelijks sprake was van keuzevrijheid, gezien de slechte ... Lees verder


1 juni 2011

Onderhandelingsresultaat voor eerste cao Productie- en Leveringsbedrijven

Deze week hebben VMHP-N en de overige vakbonden met de werkgevers een onderhandelingsresultaat bereikt over de eerste cao voor werknemers in de sector Productie- en Leveringsbedrijven. De bonden leggen het akkoordvoor aan de leden.De cao h... Lees verder


8 april 2011

Onderhandelingsresultaat voor eerste cao netwerkbedrijven

Deze weekhebben VMHP-N en de overige vakbonden met de werkgevers een onderhandelingsresultaat bereikt over de eerste cao voor werknemers in de sector netwerkbedrijven. De bonden leggen het akkoord positief voor aan de leden.De cao heeft ee... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: