Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

1 mei 2018

Bedankt voor uw stem!

30 april was de laatste dag dat u kon stemmen op de kandidaten voor het Verantwoordingsorgaan ABP. Voordat de uitslag op 14 mei bekend wordt, willen wij hierbij in ieder geval iedereen die zijn/haar stem op één van de CMHF-kandidaten heeft uitgebracht, hartelijk bedanken voor het vertrouwen.   Lees verder


26 april 2018

Acties onvermijdelijk bij rijksambtenaren

Minister Ollongren weigert nog steeds een loonbod te doen. De vakbonden bij de rijksoverheid hebben daarom vandaag een ultimatum gesteld. Al sinds februari blijft een loonbod uit. Hoewel het kabinet heeft opgeroepen tot een loonsverhoging, geldt dit blijkbaar niet voor rijksambtenaren. In het ultimatum stellen de bonden dat de minister voor 14 mei tegemoet moet komen aan de eis voor een loonsverhoging van 3,5% met een bodem van €1000,-. Als de minister weigert volgen er acties.   Lees verder


25 april 2018

Heeft u al gestemd op onze kandidaten in het Verantwoordingsorgaan ABP

Van 3 tot en met 30 april kunt u stemmen voor het Verantwoordingsorgaan ABP. De CMHF informeert u hier graag over. Wat is en doet bijvoorbeeld het Verantwoordingsorgaan?   Lees verder


19 april 2018

​VCP bezet tweede zetel in de SER

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft een tweede zetel gekregen in de Sociaal Economische Raad (SER). Tijdens de raadsvergadering van komende donderdag zal de VCP voor het eerst zijn tweede zetel innemen. “Nu zijn we nog beter in staat om de stem van de professional te laten horen”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.  Lees verder


9 april 2018

​Sector Rijk biedt collectief alternatief voor vervallen Anw-compensatie

De huidige Anw-compensatie van ABP vervalt per 1 mei 2018. Mede op verzoek van de bonden, heeft het ministerie van BZK namens Sector Rijk afspraken gemaakt met verzekeraar elipsLife voor een collectieve Anw-hiaatverzekering voor het personeel van de Sector Rijk en de Rechterlijke Macht.   Lees verder


29 maart 2018

Acties dreigen door groot loonverschil met rest overheidssectoren: ​‘Waterschap was ooit zo’n goede werkgever…’

‘In de veertien jaar dat ik hier werk zijn de onderhandelingen nog nooit zo moeizaam gegaan.’ Medewerkers van waterschap Rivierenland zijn het zat. Hun dijkgraaf en voorzitter van het Landelijk Arbeidsvoorwaarden Waterschappen (LAWA) wil geen millimeter bewegen in de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Maar ze zijn niet de enige: alle medewerkers bij de Nederlandse waterschappen stemden tegen het eindbod van hun werkgever. Maar of het ook van staken komt? Stoelen tekort in Tiel, bij het Waterschap Rivierenland. Peilbeheerders, hydrologen, zuiveringstechnici, muskusratvangers en gemaalbeheerders praten in een bomvolle zaal over de vastgelopen cao-onderhandelingen. Tiel is de 14e locatie die CNV, FNV en CMHF samen aandoen  Lees verder


29 maart 2018

Vakbonden (FNV, CNV, VCP) maken psychische aandoeningen bespreekbaar

Vakbonden zetten zich in voor bespreekbaarheid van psychische aandoeningen op de werkvloer. Op 29 maart zetten ze daarom hun handtekening onder het Manifest ‘Psychische Diversiteit Werkt!’ Samen met werkgevers willen ze verzuim en prestatieverlies terugdringen. Bijna de helft van de Nederlanders krijgt ooit een psychische aandoening, zoals een angststoornis, depressie of burn-out. Op dit moment doen vertegenwoordigers van vakbonden en ondernemingsraden weinig dat specifiek gericht is op het bespreekbaar maken van psychische diversiteit. Dit blijkt uit onderzoek van Samen Sterk zonder Stigma, een organisatie die zich inzet om psychische problematiek bespreekbaar te maken.  Lees verder


26 maart 2018

Principeakkoord cao-hbo 2018 - 2020

22-03-2018 - De vakorganisaties en de werkgeversorganisatie Vereniging Hogescholen zijn een principeakkoord overeengekomen voor de cao-hbo 2018 - 2020. Daarbij zijn afspraken gemaakt over looptijd en salarisontwikkeling, werkdruk, tijdelijkheid en verscheidenheid in arbeidsovereenkomsten, professionalisering en duurzame inzetbaarheid, functiewaardering en loongebouw en faciliteiten medezeggenschap en een aantal technische wijzigingen in de cao-hbo.  Lees verder


22 maart 2018

Goed bezochte CMHF-kaderbijeenkomst: De medezeggenschap: factor van betekenis of papieren tijger?

19 maart - Klaartje de Boer van de VCP trapte de bijeenkomst af en gaf uitleg over wat de Commissie Bevordering Medezeggenschap van de SER doet. Ook bracht zij de bestaande bedrijfscommissie voor de overheid (bedrijfscommissieoverheid.nl) onder de aandacht. Hier kunnen partijen (bestuurder en OR) om advies of bemiddeling vragen als zij er samen niet uitkomen. De tweede spreker van de middag was Bob Vermaak van e-democracy. Zij helpen ondernemingsraden invulling geven aan betekenisvolle participatie. Vermaak vertelde over een aantal recente projecten   Lees verder


16 maart 2018

SER vraagt aandacht voor belemmeringen combinatiebanen

​16 maart 2018 - De Sociaal-Economische Raad (SER) publiceert vandaag de verkenning De vele kanten ​van banen combineren. In deze gezamenlijke analyse heeft de SER de stand van zaken rond combinatiebanen bij elkaar gebracht. Hieruit ontstaat het beeld dat er een veelkleurig palet aan motieven en meerdere verschijningsvormen zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde hebben. Wel ligt er een taak om praktische belemmeringen weg te nemen evenals knelpunten die mensen ervaren als zij handelen uit financiële noodzaak. De SER heeft naar alle vormen gekeken waarbij banen tegelijkertijd worden gecombineerd: meerdere banen in   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: