Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

12 juni 2019

Opschorten terugbetalingsverplichting SVB incident

In 2018 zijn er door o.a. de CMHF vragen gesteld over de terugbetalingsregeling van te veel uitbetaalde toeslagen na een fout van de SVB. Bij monde van de bestuursvoorzitter, mevrouw Wortmann-Kool leest u hier de laatste update over deze terugbetaalverplichting.   Lees verder


12 juni 2019

Consultatieronde nieuwe cao-tekst Rijk

In het kader van de normalisering van de rechtspositie ambtenaren zijn de sectorale rechtspositieregelingen van het rijk omgezet in een cao-tekst. De tekst is niet alleen technisch omgezet, maar ook aangepast qua taalgebruik.  Lees verder


6 juni 2019

Procedure CMHF-Ledenraadpleging Pensioenakkoord

Het Centraal Bestuur van de CMHF is in een gezamenlijk bijeenkomst met de Beleidsadviescommissie op 11 juni jl. bijeen geweest om vast te leggen hoe de centrale haar leden (lees: de aangesloten verenigingen) gaat raadplegen. Centraal bij deze raadpleging staat of de CMHF de vakcentrale VCP mandaat geeft om het bereikte akkoord verder uit te onderhandelen op het pensioenonderdeel. Hoe belangrijk de andere onderwerpen op zich ook moge zijn, de CMHF heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat de vormgeving van het pensioencontract voor haar in de pensioendiscussie leidend is..  Lees verder


5 juni 2019

Principeakkoord en ontwerpadvies pensioen

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) is blij dat er na jaren van onderhandelen een totaalpakket aan maatregelen ter verbetering van onze oudedagsvoorziening tot stand is gekomen. Met name de losse eindjes in het pensioencontract en de compensatie voor de afschaffing van de doorsneesystematiek lagen voor de VCP zwaar. “Wij realiseren ons dat een solide uitwerkingsproces nu het meest haalbare is gegeven de ingenomen posities”, aldus VCP-voorzitter Nic van Holstein.   Lees verder


3 juni 2019

Gemeenteambtenaren: ‘Werkgevers, #komoverdebrug met een goede cao!’ Update - de onderhandelingen worden hervat!

Update 5 juni: De vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaan de onderhandelingen over een nieuwe cao hervatten. Gemeenten zijn bereid te praten over een hoger loonbod en een vitaliteitsregeling voor jong en oud. Dat is dinsdag besloten in Barneveld, waar het VNG jaarcongres wordt gehouden. _____________________________________________ Dinsdag 4 juni protesteren gemeenteambtenaren onder het motto #komoverdebrug van 11.00 tot 13.00 uur bij het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Dit is de eerste landelijke actie voor een koopkrachtverbetering, duurzaam werken voor alle leeftijden en meer balans tussen flex en zekerheid. Om 12.30 uur vindt er een kort gesprek plaats met een werkgeversdelegatie. Update 5 juni: zo maken de bonden tijdens het VNG-congres zichtbaar dat het tijd is voor een cao! Update 5 juni: De vakbonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaan de onderhandelingen over een nieuwe cao hervatten. Gemeenten zijn bereid te praten over een hoger loonbod en een vitaliteitsregeling voor jong en oud. Dat is dinsdag besloten in Barneveld, waar het VNG jaarcongres wordt gehouden.  Lees verder


31 mei 2019

VCP voorzichtig optimistisch over hervatten pensioenonderhandelingen

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) reageert voorzichtig positief op de brief van minister Koolmees over een hervatting van de pensioenonderhandelingen. De VCP benadrukt dat naast de AOW ook diverse andere belangrijke onderwerpen op tafel lagen in november. ‘’Het gaat daarbij onder meer over het pensioencontract. De VCP heeft daartoe onlangs voorstellen voor gedaan....   Lees verder


23 mei 2019

VCP komt met afgewogen pensioencontract

Een helder pensioencontract waarbij alle deelnemers weten waar ze aan toe zijn. Dat is de kern van het pensioenvoorstel, dat is opgesteld door de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Dit is een afgewogen pensioencontract dat zou kunnen werken voor iedereen. Het borduurt voort op eerdere voorstellen; sommige keuzes zijn herzien, andere zijn nader uitgewerkt en daarmee is dit totaalplan een aanzienlijke verbetering. “Dit is een afgewogen voorstel rekening houdend met de verschillende belangen. Wij zijn bereid onze verantwoordelijkheid te nemen en gaan voor duidelijkheid”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.   Lees verder


22 mei 2019

Tijd voor een goede cao Gemeenten 2019

Sinds december 2018 zijn de bonden FNV, CNV en CMHF in onderhandeling met de VNG. Na vijf maanden is er nog steeds geen fatsoenlijk bod gedaan en gaat de VNG niet of nauwelijks in op onze eisen.  Lees verder


7 mei 2019

Uitnodiging Summerschool 2019

JOUW TOEKOMST IN DE SPOTLIGHT! De zomer is een goede tijd om stil te staan bij wat je écht wilt. Want haal jij alles uit jezelf op je werk en privé? Wil jij graag zelf de koers van je loopbaan bepalen of doorgroeien? Zet jouw toekomst in de spotlight en kom naar de Summerschool van het A+O fonds Rijk.   Lees verder


2 mei 2019

20 mei 2019 Pensioendag CMHF - komt u ook?

Heeft u zich al aangemeld voor de CMHF-Pensioendag op maandag 20 mei?! De CMHF houdt zich in diverse gremia bezig met uw pensioen. Om met elkaar van gedachten te wisselen, kennis te delen en informatie te vergaren nodigt het bestuur van de CMHF u uit om aanwezig te zijn op de Pensioendag CMHF. Deze dag biedt ruimte voor verdieping, luchtigheid en inzicht in pensioen en pensioenkennis in het algemeen en over besluit- en keuzevorming in het bijzonder. Wij zien u graag op 20 mei in het NBC te Nieuwegein!   Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: