Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

27 januari 2016

​Werken aan 2020 - Jaarplan 2016 A+O fonds Gemeenten

Extra inzet op de instroom van jongen, lerende organisaties en innovatie. Dat zijn kort door de bocht de belangrijkste speerpunten voor het A+O fonds Gemeenten in 2016. Daarnaast is er veel aandacht voor de onlangs gelanceerde landelijke loopbaansite www.meesterinjewerk.nl.

Met haar activiteiten draagt het A+O fonds Gemeenten eraan bij dat gemeenten aantrekkelijke, dynamische en creatieve organisaties zijn. Dit betekent dat ze werken aan een gezond arbeidsklimaat met weerbare en wendbare medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor hun werk en loopbaan. Met als gevolg dat een goede dienstverlening aan burgers kan worden gerealiseerd.

Werken aan een Lerende Overheid

Gemeenten hebben nu en in de komende jaren te maken met forse veranderingen. Dit betekent nieuwe vraagstukken en uitdagingen met nieuwe HR-aspecten die hierbij komen kijken. Strategisch leren en ontwikkelen is essentieel voor gemeentelijke organisaties om deze uitdagingen te kunnen beantwoorden, de organisatie te positioneren op de arbeidsmarkt én perspectief te bieden aan medewerkers. Het A+O fonds ondersteunt gemeenten daarbij en zet in 2016 leren en ontwikkelen neer als een continu proces binnen organisaties (en teams). Leervragen vanuit gemeenten staan daarbij centraal.

Werken aan de Instroom van Jongeren

De instroom van jongeren in gemeentelijke organisaties is te beperkt. Er moeten jongere medewerkers bijkomen om te voorkomen dat gemeenten nog verder vergrijzen. Het A+O fonds Gemeenten stelt daarom extra gelden beschikbaar om de gemeentelijke arbeidsmarkt open te breken. Het A+O fonds richt zich daarbij zowel op gemeenten als jongeren en maken daarbij een koppeling met het generatiepact. Nieuwe mogelijkheden om het MBO/HBO/WO-onderwijs beter aan te laten sluiten op de gemeentelijke arbeidsmarkt worden onderzocht en de samenwerking met jongerenorganisaties zoals FUTUR verbeterd. Gemeenten die jongeren leerbanen, traineeships en/of werkervaringsplekken bieden, worden gefaciliteerd en ondersteund met subsidie vanuit de Jongerenregeling.

Werken aan www.meesterinjewerk.nl

Het A+O fonds wil individuele medewerkers in de sector direct aanspreken en stimuleren zelf sturing te geven aan hun loopbaanontwikkeling en vakmanschap. In 2015 is daarom gestart met de landelijke loopbaansite www.meesterinjewerk.nl. De site richt zich op de medewerkers en biedt instrumenten, informatie en inspiratie. In 2016 richt het A+O fonds zich op doorontwikkeling en stimulering deelname aan de loopbaansite door medewerkers bij gemeenten.

Het volledige jaarplan is hier te vinden.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: